DNA analyse

DNA analyse

Een DNA analyse om je sportprestaties en gezondheid te verbeteren

Bij Personal. Sportpraktijk stellen we echte persoonlijke begeleiding voorop. De DNA analyse maakt het ons mogelijk om het advies per individu nog gerichter te maken. We zijn dan ook trots op onze jarenlange partnership met 4Gold om als pionier en eerste sportpraktijk in Mechelen ons cliënteel de persoonlijke aandacht te geven die ze verdienen.

DNA analyse

Je DNA is de genetische codering waarin al je erfelijke eigenschappen werden doorgegeven. De meest voorkomende voorbeelden zijn de kleur van je ogen, haarkleur,… maar het bevat ook veel informatie die je aanleg voor bepaalde sporten, je metabolisme van voedingsstoffen, enz. bepaalt. Zo kan een DNA test een schat aan informatie onthullen die de unieke werking van je lichaam verklaart.

Met een DNA onderzoek kunnen wij als coaches en zorgverleners dat unieke functioneren voor je decoderen. Na de testafname ontvang je een persoonlijk rapport met de inzichten die je nodig hebt om je levensstijl, trainings- en/of revalidatieproces doelgericht aan te pakken. Na de test eenmalig af te nemen krijg je levenslang updates op jouw rapport. De informatie zal dus verder aangroeien zodat je meer en meer inzicht krijgt in jouw gezondheid en sportprestaties.

Lees meer over DNA analyses, prestaties en gezondheid

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie


Wat houdt het rapport van de DNA analyse in?

Sportprestaties en DNA analyse

Dit genetische profiel haalt het giswerk uit je trainingsroutine. Het geeft je informatie over je persoonlijke prestaties:

Uithouding of kracht

De verhouding van spiervezels in je spieren bepaalt of je een genetische aanleg hebt voor duursporten, krachtsporten of misschien blinkt je wel uit in beide.

Opbouw van Spiermassa

Kom erachter of je een genetische variant hebt die je helpt om sneller en gemakkelijker spiermassa op te bouwen als je eenmaal aan krachttraining doet.

Trainingsbelastbaarheid

Hoe zit het met je potentieel om onder- of overtraind te zijn? Hoeveel trainingsbelasting je aankan, hangt af van de mate waarin je lichaam omgaat met oxidatieve stress die de redoxbalans en daarmee de veerkracht van je lichaam verstoort.

Herstel

Ontdek je genetisch vermogen om te herstellen na zware fysieke activiteiten.

DNA analyse

Ga aan de slag met een DNA analyse

Vragen? Contacteer ons

Gezondheid en DNA analyse

Elke dag worden we blootgesteld aan factoren en prikkels waar we ons bewust van moeten zijn om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Dit profiel geeft meer inzicht in:

Motivatie en stress

Leer je van een positieve of juist negatieve ervaring? Loop je meer risico op een burn-out of bore-out? Dit panel geeft je meer inzicht in hoe je lichaam omgaat met motivatie, focus en stress.

Risico op overgewicht

Je komt erachter of je meer kans hebt om calorierijk voedsel te eten en zo het risico op overgewicht te vergroten.

Gevoeligheid voor cafeïne

Er zijn verschillende genetische varianten in omloop die van invloed zijn op de snelheid waarmee je lichaam cafeïne kan afbreken. Ontdek hoe gevoelig je bent voor cafeïne en andere stimulerende middelen.

Gevoeligheid voor snelle suikers

Zoek uit of je genetische variaties hebt die je misschien gevoeliger maken voor snelle suikers.

Darmgevoeligheid

Heb je een verhoogde behoefte aan vezels en darmondersteuning? Dit paneel laat je zien of je darmen extra ondersteuning nodig hebben.

Lactose-intolerantie

Dit panel vertelt je of je genetische aanleg hebt voor lactosevertering op volwassen leeftijd en geeft je dus meer informatie over je genetische aanleg voor lactose-intolerantie.

DNA analyse

Start jouw DNA analyse hier

Zit je met een vraag? Neem contact op

Voedingsstoffen en DNA analyse

Een gezond en evenwichtig eetpatroon is van fundamenteel belang om je gezondheidsdoelen te bereiken. Hoe gevoelig ben je voor tekorten aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen?

Verkrijg inzicht in onderwerpen als:

Gevoeligheid voor koolhydraten

Heb je genetische varianten die je misschien gevoeliger maken voor enkelvoudige koolhydraten? Zoek uit of je een sterkere behoefte hebt aan meervoudige koolhydraten.

Vetmetabolisme

Welke genetische varianten in je DNA hebben invloed op de stofwisseling van vetten? Met dit panel krijg je het antwoord.

Eiwitmetabolisme

Leer of je lichaam problemen heeft met de afbraak van bijproducten afkomstig van de eiwitverbranding in je spieren. Dit inzicht kan je helpen om te kiezen of een koolhydraatarm of ketogeen dieet gezond voor je is.

Mineralen metabolismen (ijzer, zink, magnesium,...)

Door bepaalde genetische variaties die aanwezig zijn, kan de stofwisseling van mineralen verstoord worden en kan je lichaam een extra behoefte aan mineralen hebben.

Vitaminen metabolismen (C, D, A,...)

Heb je genetische varianten in je DNA die de stofwisseling van verschillende vitaminen verstoren? Dit panel geeft meer inzicht in de redenen voor mogelijke tekorten.

Cholineproductie

Kom erachter of de productie van choline door je lichaam zich vertaalt in een functioneel cholinetekort, wat kan leiden tot een hogere spierafbraak tijdens lange intensieve trainingen.

DNA analyse

Ontdek jouw DNA

Wat kost een DNA analyse?

Een DNA test bestel je bij ons voor eenmalig 300 EUR. Na de testafname krijg je toegang tot een online dashboard waar jij inzicht krijgt in jouw resultaten op vlak van sport en gezondheid. Nadien krijg je levenslang updates in het dashboard waardoor jouw rapport langer en langer wordt.

Hoe werkt een DNA analyse?

  1. Je verkrijgt een DNA test met een speekselverzamelaar bij ons in de praktijk in Mechelen, Putte of aan huis gestuurd.
  2. Volg de stapsgewijze handleiding om je kit te registreren en gemakkelijk een speekselstaal te nemen.
  3. Stuur het monster terug in de doos waar het in werd verpakt. Vanuit België is de verzendkosten vooraf betaald, breng het gewoon naar de brievenbus. Vanuit een ander land moet je de verzendkosten betalen.
  4. Na een paar weken ontvang je jouw DNA test rapport per e-mail, samen met je ruwe DNA gegevens.
  5. Vraag na het verkrijgen van de resultaten een GRATIS adviesgesprek aan in onze sportpraktijk in Mechelen, Putte of online.
    DNA analyse

Grondige wetenschappelijke validatie van de DNA analyse

Van genetische experts met internationale diploma’s in nutrigenomica, eigen wetenschappelijke papers, tot een intensieve samenwerking met verschillende Belgische en internationaal gerenommeerde universiteiten, heeft 4Gold zich gevestigd als een toonaangevende speler in de snel veranderende nutrigenomische wetenschap.

De interpretatie van de DNA analyse is gebaseerd op meer dan duizend peer-reviewed wetenschappelijke papers uit respectabele tijdschriften en genetische gegevens uit bronnen zoals ClinVar*.

De rigoureuze wetenschappelijke aanpak heeft geresulteerd in 3 wereldpatenten op het gebied van nutrigenomics.

*ClinVar is een archief van rapporten over de relaties tussen menselijke variaties en fenotypen, met ondersteunend bewijs.

DNA analyse

State-of-the-art universitair labo

Om DNA uit het speeksel te halen en om te zetten in ruwe data gebruiken we een extern labo dat verbonden is met een universitair ziekenhuis. Hun proces wordt zorgvuldig gecontroleerd en gevalideerd. Deze data wordt vervolgens vertaald door de 4Gold experts. Het rapport wordt terug bezorgd aan jou waarmee je naar onze praktijk in Mechelen of Putte kan komen om je te laten adviseren op vlak van training, voeding, testing, en/of revalidatie.

DNA analyse


Reviews voor DNA analyse in Mechelen

Afgelopen najaar heb ik via Personal. Sportpraktijk een DNA kit van 4 Gold ontvangen. Enkele weken later ontvang je per mail je genetisch profiel hetgeen je kan uploaden in je persoonlijke 4Gold DNA dashboard. Op dit moment krijg je via verschillende overzichtelijke tabbladen een hoop nieuwe inzichten in je persoonlijke DNA. Via handige selectietools kan je kiezen om informatie en advies te krijgen over voor jou relevante: voedingssupplementen, eetpatronen, beweegadviezen en algemene gezondheid- aandachtspunten. Helemaal geweldig werd het toen Nikolaas Van Riet, Head of R&D bij 4Gold, persoonlijk de tijd nam om via een video call samen door mijn resultaten te gaan, iets wat ze aan elke klant aanbieden. Bedankt!!

Jakob M.

DNA analyse

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x